30 Nisan 2013 Salı

Duvar Boyası Yaparken Hangi Renk Seçilmeli ?


Duvar Boyası Yaparken Hangi Renk Seçilmeli ?



Duvar rengi nasıl seçilir duvarlar için uyumlu renkler duvarlarımı hangi renge boyamalıyım duvar rengi ve mobilya uyumu…


duvar boyası renk seçimi 600x450


Efendim yaz nihayet geldi, kocaman ihtimalle çoğunuz derinlemesine bir kış boyunca ev dekorasyonunuz için kafanızda bir çok proje tasarladınız ve bunları hayata geçirmek için yaz aylarının gelmesini beklediniz. Çoğalış kolları sıvayıp işe teşebbüs vakti ve kocaman bir ihtimalle bu işe duvarların rengini değiştirmek ile başlayacaksınız. Pekâlâ duvarlarınız için hangi rengi seçeceğinize yöntemlilik verdiniz mi ? yada yöntemlilik verdiğiniz renk kuşku dosdoğru bir ton mu ? evinizin dekorasyonu ve mobilyaları ile uyumlumu ? kuşku ek olarak güzel ve trend bir renk ek olarak varmı ?… Bu sorular listesini uzattıkça uzatabiliriz, lakin binbirdekor.com olarak aklınıza takılan tam bu soruları bu makalemizde yanıtlamaya çalışacağız. İşte sizlere yeni boyayacağınız duvarlar için renk seçimi tüyoları…


duvar boyası renk seçimi 2 600x336


Duvarlarınız için boya rengi seçerken aklınızdan en sevdiğiniz renk geçebilir, lakin evinizde ışık az ve pencereler ufak ise hararetli renklerin evinizi karartabileceğini göz önünde bulundurun.

Uyumlu olsun diyerek mobilyalarınızla benzer renkte boya uygulamak bir zaman bir sonra o renkten sıkılmanıza ne sebeple olabilir. Benzer rengi hem mobilyalarda aynı zamanda duvarlarda derinlemesine süre görmek giderek gözünüz için güzel bir hayalet olmaktan çıkabilir.

Mobilyalarla kombineyi bir rengin en açıkça tonu ile en hararetli tonlarıyla yaparsanız ek olarak mevzun olur. Örneğin mobilya ya da perdeleriniz solgun ise duvarlarınızı da sarının en açıkça tonu ile boyatabilirsiniz.


duvar boyası renk seçimi 3 600x428


Evinizin odalarını, salonunu, antreyi ya da mutfağını ayrı ayrı renklerde ya da odayı ya da mutfağı en çok kullanan şahsın zevkine göre boyatabilirsiniz.

Özellikle salonlarda ve oturma odalarında yeğleme edilen bir boyama tekniği de duvarlarda iki renk kullanmaktır. Karşıt karşıya bakanımız iki duvarlarınızı benzer renk öbür iki duvarlarınızı da değişik renkte boyatabilirsiniz. Ya da kanepelerinizin ya da koltuklarınızın biraz üstünden açıkça renk ,altta olan tarafı ise hararetli bir renkte boyatabilirsiniz. İki rengin ortasına da her iki rengi içerisinde barındıran bir bordur çok şık olacaktır. Ek Olarak TV sehpanızın bulunduğu bir bir duvarı hararetli bir renkte öbür duvarları açıkça renkte boyamak göze güzel görünecektir.


Bir bir önceki yazımız olan İç cephe boya fiyatları 2013 (Koçtaş) başlıklı makalemizde iç cephe boya fiyatları ve koçtaş boya fiyatları 2013 ile ilgili bilgiler verilmektedir .




Duvar Boyası Yaparken Hangi Renk Seçilmeli ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder