20 Nisan 2013 Cumartesi

Ofis Mobilyası Nasıl Olmalı


Ofis Mobilyası Nasıl Olmalı


İnsanlar için en büyük servet şüphesiz sağlıktır. Bu sağlığı iyi korumak içinde en çok haşır


neşir olduğumuz mobilyaları çok iyi seçmeniz gerekmektedir. Sabahtan akşama kadar gününüzü geçirdiğiniz iş yerlerinde kullanılan ofis mobilyası sağlık kurallarına uyumlu değil ise sizlere birden fazla olumsuz şartlar gösterebilmektedir. Bu olumsuz şartlar ise kısacası şu şekildedir; Bel ağrıları, uyuşmalar ve bunların sonucunda ise kişiyi olumsuz yönde strese sokması.


 


Bilimsel araştırmalara göre insan sağlığına en fazla zarar veren ürünler arasında mobilyalar yer alıyor. Bunun sebebi ise; sert koltuklar ve koltukların ayarına uyum sağlamayan masaların tercih edilmesi. Bu tercihin en başarılı yöntemi ise kuşkusuz koltuk ile masanın birbirlerine uyumlu olmasıdır.


 


Ofis mobilyaları gün içerisinde en çok kullandığımız ürünler arasında yer alır. Bu yüzden bu ürünlerin sağlıklı olması ve bizleri gün içinde rahat ettirmesi gerekmektedir. Bunu sağlamak içinde bir çok yöntem vardır. Bu yöntemler kısaca şu şekildedir; yumuşak süngerli çalışma koltuğu ve bu koltuğa uyum sağlayan masa. Bu takımı düzenli ve birbirlerine uyumlu hale getirdiğiniz taktirde pozitif ofis ortamı oluşturabilirsiniz.


 


Bizim bu konuda tavsiyemiz, ofis mobilyasında kullanılan malzemelerin ve boyaların lisanslı tescil belgelerine sahip olmasını takip etmeniz. Bu takibi başarıyla tamamladığınız taktirde temin edeceğiniz ürünlerin daha sağlıklı ve kullanışlı olmasını sağlamış olursunuz.


 


Ofislerden ziyade aynı hassaslık ev mobilyaları içinde geçerlidir. İş vakitlerinin dışında geçirdiğimiz vakitlerin çoğunluğu ev ortamında geçmektedir. Bu yüzden oturma grupları gibi genel olarak kullandığımız mobilyalara farklı bakış açıları ile özen göstermelisiniz. Özellikle mutfak mobilyaları tercihlerinde daha fazla gayret göstermelisiniz. Bunun nedeni ise; mutfaklar yediğimiz, içtiğimiz mekanlar olduğu için sağlığımıza çok daha çabuk etki gösterebilir. Bu nedenle sağlığınıza 100 % uyumlu kimyasal boyalar içermeyen aynı zamanda yan sanayi ham maddeler ile üretilen bu mobilyalardan kaçınmanızı özellikle tavsiye etmekteyiz.


 




Ofis Mobilyası Nasıl Olmalı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder