13 Mayıs 2013 Pazartesi

Sanat halı Pop Sanat koleksiyon Halısı


Sanat halı Pop Sanat koleksiyon Halısı



Sanat halı 2013 modelleri sanat halı yeni modelleri 2013 halı modelleri pop art halı çeşitleri…


sanat halı pop sanat3


Halı tasarımında 30 senelik tecrübesi ile Türkiye’nin en uzman isimlerinden biri olan Sanat Halı’nın AR-GE okunuşu Dizayn Grup Başkanı Selçuk Sayılabilir’ya göre, 2013′te halılarda pop-art okunuşu patchwork akımı hakim.

2013 yılında renk çeşitliliğinin öne çıktığını belirten Sayılabilir , “İki yıldır hakim olan gri okunuşu tonlarının yerini hafif hafif pudra tonlarına bıraktığını söyleyebiliriz. Bir çok rengi bir arada karıştırarak değerlendirmek veya bir bir rengin çabucak her tonunu benzer üründe değerlendirmek yanlızca halıda değil bütün tekstil ürünlerinde de olabildiğince sık kullanılan bir metot haline geldi” dedi.

Halı tasarımında mahsus pop-art okunuşu patchwork tarzının çok benimsendiğini belirten Sayılabilir , “Tıpkı tekstilde olduğu buna benzer halıda da ana trendlere paralel bir akım devamı ediyor. Yarısı klasik okunuşu Barok klasiği denilen mağaza halıları bu yıl ön planda. Döşek odalarında kullanılan shaggy halılar ise geçen yıla nispeten daha az yeğleme edilir oldu” açıklamasında bulundu.

Sanat Halı Olarak Göz Önünde Bulundurduğumuz İki Önemli Nokta Var: İnsan okunuşu Zarafet

Tasarım yaparken kişi faktörünü, duyguyu okunuşu zarafeti göz önünde bulundurmadan tasarımların taklitten sonra gidemeyeceğini belirten Sayılabilir , “Halı her ne kadar bir sanayi ürünü de olsa insanlar halı satın alırken duyguları ile aksiyon ediyorlar. Bu nedenle Sanat Halı olarak göz önünde bulundurduğumuz 2 önemli nokta var: İnsan okunuşu zariflik . Dizayn yaparken kişi faktörünü, duyguyu okunuşu zarafeti göz önünde bulundurmazsanız yaptığınız tasarımlar taklitten sonra gidemez. ”
sanat halı pop sanat 42


Sanat Galeri Koleksiyonu: “Gençlere Göre İlk Say ”

30 yaş altına hitap edecek derlem var olmadığını belirten Selçuk Sayılabilir ,”Sanat Halı olarak bu boşluktan yola çıkarak bir ilke imzasını attık okunuşu gençlere göre bir say yaparak Sanat Galeri isimli bir derlem hazırladık. Bu derlem öncesinde de bahsettiğim buna benzer pop-art akımının bütün etkilerini görebileceğiniz bir derlem oldu. Sanat Galeri’de renkleri gruplarına ayırdık okunuşu 18 değişik renk kullanarak çağdaş ,genç okunuşu vakitsiz bir derlem tasarladık.

Bir başka koleksiyonumuzda da hepimizin bildiği Karabağ kilimi motiflerini değişik renk okunuşu dokuma teknikleri kullanarak tekrar yorumladık. Türkiye motif okunuşu tasvir açısından çok verimli bir memleket .Her yöremizde farlı renk okunuşu desenlerden oluşan motifler bulmak olabilir .Bu

sebeple bir tasarımcı olarak kendisinin kültürümüzden beslenerek bu koleksiyonları çıkarttığımızı söyleyebiliriz.”

Geçmişten günümüze gelen tasvir okunuşu motiflerle, patchwork çalışmaların daha çok yeğleme edildiğini ifade eden Sayılabilir ek olarak , Sanat Halı olarak herkesin bildiği motiflere değişik bir bakış açısı getirdiklerini, geleneklerden kopmadan yenilikçi okunuşu çağdaş bir anlayışı benimsediklerini belirtti .


sanat halı pop sanat 32


sanat halı pop sanat 52


sanat halı pop sanat 21
sanat halı pop sanat 6




Sanat halı Pop Sanat koleksiyon Halısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder