14 Mayıs 2013 Salı

Dış Cephe Uygulaması Siding


Dış Cephe Uygulaması Siding



Dış cephe dekorasyon uygulamaları siding uygulaması hakkında bilgiler siding kaplama nasıl yapılır siding uygulama örnekleri siding kaplama nedir siding kaplama avantajları…


dış cephe dekorasyonu siding 600x367


Zaman içinde yıpranan rengi solan dış cephe kaplamanız amaçlı bir esenlik mi düşünüyorsunuz, o halde halivemobilya.net olarak şuanda sizlere tavsiye edeceğimiz Siding uygulamasını dikkatle okumanızı ve şık uygulama örneklerine göz atmanızı hararetle tavsiye ederiz.


Dekoratif bir dış cephe uygulaması olan Siding ülkemizde bilinmeyen yeni kullanılmaya başlandı, zira ülkemizde dış cepheler, Kaleterasit olarakta bilinen bir mimari malzemesi kaplanmaktaydı. Bu uygulama süre içinde nem ve güneş buna benzer azaltan öğeler nedeniyle dökülme ve solma buna benzer yıpranma örnekleri gösteriyordu. Hâlbuki ki Kuzeyindeki Amerika ve Avrupa ‘da derinlemesine yıllardır kullanılan Siding uygulaması, sağladığı ısınma ve yalıtım avantajları ve tabii ki şık görünümü nedeniyle en güzel dış cephe kaplama sistemlerinden birisi olarak öne çıkıyor .


dış cephe dekorasyonu siding 2 600x383


Dış cepheden kaynaklanan ısınma ve yalıtım buna benzer sorunların dekoratif bir biçimde ortadan kaldırılmasını planlayan bu uygulama, zaman geçtikçe birden çok kişi aracılığıyla tercih edilmeye başladı. Yapılara sağladığı görsellik yardımıyla ,dekorasyon anlamında da yardım sağlayan ürün, işlevi ve özelliği yardımıyla uzun seneler kullanım imkanı sunmaktadır. Her muhtelif iklim koşullarına uygun olarak üretilen siding dış cephe kaplaması, çok soğuk bir iklimde kullanıldığı buna benzer , ısısı yüksek iklim şartlarına da ahenk sağlamaktadır. Fiziksel iklim şartları olan yağmur, soğuk, ısısı yüksek ve karlı havalarda binanızı veya evinizi her muhtelif olumsuzluktan koruyan bir sistemdir.


dış cephe dekorasyonu siding 3

Siding dış cephe kaplaması, müstakil yapılara uygulanabildiği buna benzer ,çok bükülmüş binalara da uygulanabilmektedir. Uygulandığı yapılarda sağladığı, %40′a varan enerji tasarrufu ve boya maliyetlerinden kurtarması yardımıyla ,maliyetini amorti ettiğini safi bir biçimde söyleyebiliriz.  Uygulama aşamalarında değişik ürünlerin beraber kullanılması söz konusudur. Sistemin asıl maksadı yapıların yalıtım ile ilgilenen sorunlarını halletmek olduğundan, mantolama tabir edilen bir sistemin altyapısı şeklinde uygulanmaktadır. Siding uygulamasında, dekorasyonu tamamlayıcı unsurlar da unutulmamıştır. Pencerelerde söve ve denizlik uygulaması, saçaklardaki alınlıklar, teras veya sundurma altlarına uygulana tavan kaplamaları, cephede kullanılan siding aralarına konulabilen saf taş görünümlü plakalar ve birbirinden harika soft renk çeşitleriyle hem dekorasyon, aynı zamanda binaların ömrünü uzatmak açısından oldukça mühim bir üründür .


dış cephe dekorasyonu siding 4 600x432


Bir önceki yazımız olan Çok farklı bir yemek odası dekorasyonu başlıklı makalemizde farklı dekorasyon fikirleri ve yemek odası dekorasyonu hakkında bilgiler verilmektedir.




Dış Cephe Uygulaması Siding

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder