13 Mayıs 2013 Pazartesi

Salon Takımları Nasıl Temizlenir ?


SALON TAKIMLARI NASIL TEMİZLENİR ?


Temizlik sırasında en sık yapılan hatalardan biri temizlik sırasının ve temizlik yönteminin yanlış yapılması sonucu oluşan hatalardır. Bu sorunlar hem ev temizliğinin kusursuz olarak yapılamamasına ek olarak şahsın olması gerekenden çok daha çok yorularak kendisini yıpratmasına ne nedenle olmaktadır.


Bu yazıda dosdoğru temizlik uygulamak amaçlı ne biçimde yapılması gerektiği konusuna güvenerek mağaza takımlarının ne biçimde temizleneceğinden bahsedilecektir.


Salon takımları denilince ilk başta akla oturma grubu, tv ünitesi, camekân ,çoğu evlerde bulunan yiyecek masası, konsol ve mağaza takımını şık görüntüsüyle tamamlayan mağaza örtüleri, halı, perde ve aksesuarlar gelmektedir.


İlk olarak temizlemeye başlamadan önce kullanılacak temizlik bezlerinin temiz olmasına öncesinde öbür yerde kullanılıp kirlenmemiş olmasına dikkat edilmelidir. Mobilyaları temizlemek amaçlı oranlı temizlik ürünü seçildikten hemen sonra oranlı olan bir temizlik kovasına ciddi anlamda hijyenik bir platform yaratabilmek amaçlı ısısı yüksek su ile temizlik uygulamak ve temizlik sırasında su kirlendikçe suyu yenilemek gerekmektedir.


Televizyon ünitesi ve konsol temizliği sırasında ısısı yüksek su ve temizlik ürünü seçilir ve bir temizlik bezi yardımıyla ünitenin ve konsolun üstünde bulunan her birşey kaldırılarak konsolların iç bölgesi dahil olmak üzere her yer silinmeli ek olarak sulanmış kalmaması amaçlı temiz tekdüze bir bez yardımıyla kurulanmalıdır. Kuruduktan hemen sonra üstünde bulunan aksesuar veya eşyalar da silinerek tekrar hakkında yerleştirilmelidir.


Diğer mobilyaların da temizliği genel anlamda yukarıda anlatılan biçimde olacaktır. Fakat genel anlamda dikkat edilmesi gerekli olan bir birlik noktalar bulunmaktadır. Tv ünitesi, camekân veya konsol buna benzer ürünler büyük ihtimalle duvara dayanmış olarak bulundurulmaktadır. Bu nedenle bu mobilyalar dikkatlice azıcık öne çekilerek mobilyaların kayırıcı taraflarının da silinmesi gerekliliği unutulmamalıdır. Ek Olarak mobilyaların altlarında çok toz birikmiş kabil .Mobilyalar öne dosdoğru çekildiğinde altlarının ilk başta süpürge yardımıyla tozlarının alınması daha hemen sonra temiz sulanmış bir bez yardımıyla silinerek kurumasının beklenmesi gerekmektedir. Büyük Ihtimalle bu buna benzer durumlar ihmal edilmektedir.


Televizyon ünitesinin temizliği sırasında televizyonun temizliği büyük ihtimalle dikkat edilmeyen bir durumdur. Hâlbuki ki televizyonlar büyük ihtimalle siyah rengarenk veya hararetli rengarenk olup tozu üstlerinde çok çok toplamaktadırlar. Bu yüzden bir bez yardımıyla dikkatlice silinmelidir .


Bir önceki yazımız olan Mobilya Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir? başlıklı makalemizde mobilya seçimi, mobilya seçimi nasıl yapılır ve mobilyada kalite nasıl anlaşılır hakkında bilgiler verilmektedir.




Salon Takımları Nasıl Temizlenir ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder