19 Mayıs 2013 Pazar

Yatak Odası Seçimi ve Tavsiyeleri


Yatak Odası Seçimi ve Tavsiyeleri


                


Yatak odaları istirahat etmek, giyinmek için oluşturulan büyük ihtimalle içerisinde yatak ve gar dolaptan oluşan odalardır. Yatak odaları aslına bakarsanız bir insanın güne ne şekilde başlayacağını tespit eden odalardır. Günümüzde iç mimarların dizaynı ve yatak odası sahiplerinin kişiye özel özellikleri yatak odası seçimimin hangi yönlerde yapılacağı konusunda çok önemlidir.


Ülkemizde çoğu yatak odasında gar dolap ve yatak bir arada kullanılmakta, bu şekilde yatak odaları hem yatılan oda aynı zamanda giyinilen oda olarak fonksiyon görmektedir. Yatak odalarının boyutlarına gereğince mimarlar bu anlayışı giderek değiştiren yenilikler sunmaktadır. Böyle açıklamak gerekirse eğer kişi ekstra bir giyinme odası yapacak kadar oda sayısına sahip değilse bununla beraber yeterince genişçe bir yatak odasına sahipse oda bir paravan yardımıyla tamamiyle ikiye bölünebilir. Bu sayede giyinme odası ayrı bir oda olarak tasarlanma olanağı bulmuş olacaktır. Bu sayede yatak odası şahsın yanlızca uyuyarak dinlenebileceği ve yeni bir güne başlaması için gerekli olan enerjiyi toplayacağı bir oda haline gelecektir. Bunun için kişiler bir iç mimardan destek alarak evlerinin şekli ve yapısına gereğince bu konu ile ilgili bir tasarım yapabilirler.


Yatak odası söylenildiği buna benzer şahsın yeni bir güne ne şekilde başlayacağını belirler. Bu hususta renklerin öneminden bahsedelim. Eğer kişiler sabahları çok kolay olmayan uyanan bir yapıya sahipse kırmızı, turuncu buna benzer erke verici renklerin yatak odasında tercih edilmesi kişilere erke verecektir. Ya da geceleri uyuma problemi çeken bireylerin yatak odalarında mor, eflatun renklerini kullanmaları onları dinginleştirip uykularının da gelmesine yardımcı olacaktır.


Yatak odalarının dizaynında çok eşyalara mobilyalara yer verilmesindense kişiye huzur veren veya kişi için güzel hatırası olan aksesuarların yatak odasını süslendirmesi ortamı ek olarak ısısı yüksek bir hale getirecektir. Yatağın konforlu ve ortopedik olması sırt ve bel ağrılarının önlenmesi ve sağlığın korunması açısından dikkat edilmesi gerekli olan bir husustur.


Kişilerin yatağı kesinlikle güneş görüyor olmalıdır. Yatağın sırtı hiçbir süre pencereyi kapatmamalıdır. Ortamın güneş aracılığıyla aydınlık olması ve gündüzleri odayı havalandırmak geceleyin rahat uyunmasını sağlayacaktır.


Özetlemek gerekirse temel alınması gerekli olan nokta şahsın rahatlığı ve sağlığına gereğince yatak odasının dizayn edilmesidir .





Yatak Odası Seçimi ve Tavsiyeleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder